Dla tych, którzy czasu miewają nieco mniej!
Świetne zarówno z owocami sezonowymi, jak i tymi z puszki.
Świetne zarówno z owocami sezonowymi, jak i tymi z puszki.
250 g serka mascarpone
500 g twarogu mielonego lub twarogu homogenizowanego naturalnego
30 g cukier wanilinowy
1 szklanka śmietanki 30 % schłodzonej
1/2 szkanki cukru kryształ
13 g mix do śmietany
Przełożenie:
300 g podłużnych biszkoptów
owoce w puszce- ja zrobiłam z brzoskwiniami
Wykonanie:
-ser mascarpone i twaróg zmiksować z cukrem wanilinowym i cukrem kryształ na gładką masę
-w drugim naczyniu ubić schłodzoną śmietankę 30% na gestą masę, pod koniec dodać mix do śmietany i dwie łyżeczki cukru pudru, chwilę miksować
-połączyć masę śmietanową z masą serową
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć na spodzie folią aluminiową, założyć obręcz i wyłożyć dno biszkoptami, następnie ułożyć na to połowę masy i po bokach zrobić płotek z herbatników (należy je skrócić, a pozostałe częśći dorzucić do masy), ułożyć pokrojone w kawałeczki brzoskwinie i położyć na to drugą część masy.
Wierzch ciasta wygładzić, na tarce zetrzeć ciemną czekoladę i posypać po bokach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz