Tego zestawienia nie trzeba specjalnie przedstawiać.
Czekoladowe muffinki o lekkim różanym aromacie uzupełnione o porcję nutelli.
Składniki:
3 łyżki kakao
1,5 szkalnki cukru kryształ
250 g margaryny Kasia
3 łyżki marmolady różanej z Biedronki
4 jajka
1 szklanka mleka
16 g cukru wanilinowego
15 g proszku do pieczenia
mąka ok. 0,5 kg
woda mineralna
Wykonanie:
-kakao wymieszać z cukrem kryształem
-dodac tyle wody, aby uzyskać konsystencję gęstej masy
-dodać margarynę i podgrzewac na małym ogniu, aż do połączenia ise składnikó- ostudzić
-do przestudzonej masy dodac marmoladę i zmiksować
-dodajemy mleko, jajka i cukier wanilinowy- ponownie miksujemy
-na koniec dodajemy proszek do pieczenia i mąkę, tak by uzyskać konsystencję gęstej masy
-masę wyewamy do 2/3 papilotek do muffin i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 c i pieczemy 25 minut
-po upieczeniu studzimy na kratce
-po wystygnięciu przekrajamy na pół i przekładamy 1 łyżeczką nutelli
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz